tisdag 29 november 2011

Välkommen till världen kort/dopkort

Sitter och gör lite dopkort och medans jag väntade på lite grejor till det ena så gjorde jag ett annat som jag ha sett på nätet som jag tycker va himla gulligt.


Funderar ni på vad man ska skriva tex inuti dopkort om man vill ha någon fin liten dikt eller text så kan man titta här

Kortet är 15x15 cm och jag har använt mig av lila cardstock. svart till själva stommen. Det mönstrade pappret är från maja design och kommer från serien sommartider och heter iskall saft!

måndag 28 november 2011

Väskkort!

När jag började med scrapbooking så va det för att jag skulle sätta in mina kort i album. Började på 2005 och har kommit fram till semestern 2008 sen blev det visst en liten paus. Kortvikningar ha jag som fastnat för just för tillfället, det är ju bara så kul. Här har jag gjort ett väskkort och mallen har ni under kortet. Stämpel kommer från piecec by pieces som va ett ark fullt med olika stämplar som jag beställde för ett tag sedan. Himla användbart!


Mallen på kortet finns här
 Här finns andra mallar på  väskkort
Och här

Här finns det massor med Handväskor

söndag 27 november 2011

Skokort



Ett litet skokort har jag suttit och knåpat ihop på kvällarna här. Först hade jag tänkt att klippa och klistra ihop en sko som jag ha sett ute på nätet. Tålamodet tröt dock och det fick bli ett kort i form av en sko i stället. Jag hittade en bild nånstans på nätet av ett skokort som jag förstorade upp och klippte till sen som jag ville ha det och gjorde en egen mall. Tycker själv att det blev ganska läckert! Lär nog inte va det sista skokortet som jag gör tror jag.
På insidan så står det grattis ...... och önskar ......

fredag 25 november 2011

Ett litet grattiskort!

Förra helgen så va vi på 50 årskalas och vilket kalas sen, runt 200 pers va vi som va där!
Klackarna i taket va det kan jag lova.

Eftersom vi betalt kuvertavgift så blev det ingen större present vi tog med utan vi gjorde ett kort med lite fotografi i och sen så la vi ned det i en korg med en glöggflaska och tillbehör!


Vet inte va kortvikningen heter men så här ser det ut!
Den större delen av cardstocken mäter 15 cm och sen är det 3 sektionen som är 7,5 cm, fick skarva på en extra så att det skulle bli 3 st!

torsdag 17 november 2011

Krya på dig kort!

Just det här med kortvikningar är ju så himla kul, skulle kunna sitta och vika hur mycket nya kort som helst. Här har jag gjort ett stjärnkort till en kollega. Fiskars kantstämpel lite blommor och glittrade pappret runt om. Stämpel kommer från pieces by pieces stämpel ark och jag hoppas innerligt att det kommer fler ark för det va ju hur kanon bra som helst.. Inne i kortet så står det krya på dig och en liten text som jag just nu inte kommer ihåg vad det va!! Bra va! Vikningen hittar ni här



Sen så ha jag äntligen beställt en crop a dile och en martha stewart scoaring board så jag hoppas innerligt att den sist nämnda är bra. Tidigare så ha jag bigat med denna F..BA..ADE maskin
Jag vet inte vad ni tycker om den men inte bigar den eller skär rakt i alla fall. För 500 kr då ska det banne mig funger tycker jag. Nä jag ha gått tillbaka till min första som jag köpte för ca 300 kr och det är denna...

Det gå att köpa till en svart liten sak så att man kan biga med den också. Det har dock inte jag gjort utan jag ha bara dragit med ett falsben och det fungerar lika bra det också.

Kände mig dock inte nöjd med detta så därav så blev det inhandlat en score board så jag håller stortån och tummen nu på att den ska vara bra! Och fram för allt göra RAKA bigningar!!

Vad tycker ni är bästa skärmaskinen? Ge mig hemskt gärna tips!

lördag 12 november 2011

För Evigt och Alltid

Fick en förfrågan om jag kunde knåpa ihop ett bröllopskort och tänkte att jisses hur ska det gå?
Äh jag testar väl och se om jag inte kan få ihop ett. Gav mig ut på nätet för att leta lite inspiration och få lite tips. Fastnade för denna modell och tycker själv jag fick ihop det himla bra och hon som beställde kortet såg också nöjd ut!

Stommen till kortet är en rosa cardstock, sen har jag använt mig av pion designs papper minnenas atelje till kortet, hjärtat skar jag ut med hjälp av fiskars mallar och embossade dom i cuttlebuggen och pappret som jag använde till det ena hjärtat är också pion designs men det heter från mitt hjärta. Glitterlim runt kanterna på hjärtat och lite blommor. Texten skrev jag ut på skrivaren.

Måtten på kortet ska vara 3 x 7,5 och den stora är 15 cm sen tror jag att det va 15 cm högt, jo jag limmade dit en extra 7,5 cm remsa så det skulle bli tre!
Stämpel Best Wisches kommer från arket pieces by pieces som jag beställde hos Hildas rum.

söndag 6 november 2011

Stjärnkort och fjädringskort

Här lägger jag upp 1 länkar på ett stjärnkort som jag hittat på en annan scarpblogg, himla enkelt beskrivet

Det första finns på Ziros scraphörna klicka  här

Sen har jag också hittat en ny vikning som jag är lite nyfiken på som heter fjädringskort eller spring card
och det  finns på scrap & hobby, klicka här

Fick hem lite scrapbookinggrejor som jag beställt från scraphimlen och sen så hittade jag en snöpenna på panduro som jag va tvungen att klicka hem men jag tror att det krävs lite övning när man ska använda den!

Ronja hon ska alltid va med när jag scrappar, antingen så ligger hon i fönstret, hyllan ovanför skrivbordet eller som denna gång mitt i smeten!